خانه/راهنمای استفاده ظروف مسی/تفاوت سماور مسی و برنجی در چیست و کدام یک انتخاب بهتری در هنگام خرید می‌باشد؟
توسط در ۲۴ام مرداد, ۱۴۰۲ منتشر شدبدون دیدگاه
تفاوت سماور مسی و برنجی در چیست و کدام یک انتخاب بهتری در هنگام خرید می‌باشد؟

آیا با تفاوت سماور مسی و برنجی آشنا هستید؟ با افزایش محبوبیت ظروف مسی و برنجی در خانه‌ها، علاقه مندان به چای و فرهنگ تهیه آن، از میان تمام ظروف متنوع موجود مانند سماورهای استیل، نقره و نیکل، تمایل خود را به خرید سماور مسی یا برنجی نشان می‌دهند. با وجود شباهت‌های بسیار این دو سماور باهم، انتخاب ممکن است بسیار سخت و همراه با سردرگمی‌های فراوان باشد. در این مقاله سعی می‌کنیم تمام مزایا و معایب هر دو سماور را بررسی کنیم تا بتوانید جواب تمامی سؤالات خود را پیش از خرید بیابید و خریدی مطمئن و با خاطری آسوده را تجربه کنید.

تفاوت سماور مسی و برنجی در چیست؟

برای ذکر تفاوت‌های سماور مسی و برنجی، ابتدا بهتر است ذکر کنیم که آلیاژ برنج از مس و روی تولید شده و ظروف برنجی شباهت‌های بسیاری با ظروف مسی دارند. اولین عاملی که به ما کمک می‌کند تا این ظروف را از یکدیگر تمایز دهیم، رنگ ‌آن‌ها می‌باشد. ظروف برنجی رنگی تقریبا زرد شبیه به رنگ طلا دارند و به همین دلیل بیشتر برای مصارف تزیینی و در دکوراسیون به کار می‌روند که سماور برنجی نیز از این قاعده مستثنا نیست. ظروف مسی رنگی گرم‌تر و از طیف سرخ دارند. مزیت این رنگ، ایجاد هارمونی رنگی بی‌نظیر درکنار دیگر المان‌های خانه یا آشپزخانه می‌باشد. همچنین درخشندگی و رنگ گرم‌تر مس محیط را به محیطی شاداب و صمیمی تبدیل می‌کند.

پس از بررسی تفاوت‌های ظاهری سماور مسی و برنجی، می‌توان گفت عمده‌ترین تفاوت سماور مسی با برنجی که مزیتی بالقوه برای سماور مسی محسوب می‌شود، رسانایی حرارتی بالای مس می‌باشد که موجب می‌شود استفاده از سماور مسی در مقایسه با سماور برنجی بسیار سریع‌تر و کاربردی‌تر باشد. همچنین باعث می‌شود چای به خوبی دم کشیده و عطر و طعم خود را حفظ کند.

فرق سماور مسی با برنجی

فرق سماور مسی با برنجی

سماورهای مسی و برنجی از کی و چگونه به سبک زندگی ما وارد شدند؟

شاید دوست داشته باشید قبل از خرید سماور، فارق از اینکه سماور مسی است یا برنجی، بدانید سماورها چگونه به بخشی مهم از فرهنگ بسیاری از کشورها در هنگام تهیه و نوشیدن چای تبدیل شدند و پس از گذشت سال‌ها هنوز محبوبیت اولیه خود را حفظ کرده و با تمام خاطراتی که از خود برجای گذشته‌اند ارزشی بیش از پیش پیدا کرده و به بازتابی از سنت‌های دیرینه و تاریخ غنی مردم آسیا و بخصوص خاورمیانه تبدیل شده‌اند.

سماور‌ها ظروف بزرگی هستند که برای جوشاندن آب و گرم نگه داشتن چای به کار می‌روند. در فرهنگ ایرانی سماورها، یادآور خاطرات خوش مردمان این سرزمین از دورهمی‌های دوستانه، مصاحبت‌های دلنشین و فرهنگ پذیرایی از میهمانان در ایران می‎باشند. ولی جالب است بدانید سماورها اولین بار در سال 1820 میلادی در شهر تولای روسیه ساخته شدند. واژه سماور در زبان روسی به معنی “خود جوش” می‌باشد.

ورود سماور به فرهنگ ما به دوران صفویه باز می‌گردد. سماورها عضو محبوب قهوه خانه‌ها و همنشین جمع‌های دوستانه آن زمان بودند و عمدتاً برای تهیه قهوه به کار می‌رفتند. پس از ورود چای به ایران و استقبال مردم در حدود اواخر دوره ناصرالدین شاه قاجار، سماورها به عضوی جدا نشدنی از خانه‌های ایرانی تبدیل شدند که به جرئت می‌توان گفت غیرممکن بود در هر منزلی، حداقل یک سماور یافت نشود.

در ابتدا سماورها ذغالی بودند، سپس سماورهای نفتی و گازی وارد خط تولید شدند و امروزه نیز سماورهای برقی از محبوبیت بالایی برخوردار هستند. سماورها از فلزات و آلیاژهای گوناگونی مانند استیل، مس و برنج تولید می‌شوند.

در میان انواع سماورها، سماورهای مسی و برنجی چه برای استفاده روزمره و چه برای استفاده در دکوراسیون، بسیار پرکاربرد هستند. حقیقت این است که شباهت‌های این دو محصول بسیار بیشتر از تفاوت‌های آن‌هاست ولی برخی از این تفاوت‌ها می‌توانند نقش تعیین کننده‌ای در فرایند خرید داشته باشند که در ادامه سعی می‌کنیم تمامی آن‌ها را بررسی کنیم.

سماور مسی بهتر است یا برنجی

سماور مسی بهتر است یا برنجی

سماور مسی بهتر است یا برنجی؟

بهترین راه برای یافتن پاسخ این سوال و پی بردن تفاوت سماور مسی و برنجی، بررسی تمامی ویژگی‌های سماور مسی و برنجی به صورت مجزا می‌باشد تا سپس بتوان نتیجه‌گیری کلی‌تری داشت.

فواید سماور مسی:

  • مس دارای خاصیت آنتی باکتریال و ضد میکروبی است: برطبق آزمایشات انجام شده، پس از قرارگیری فلزات مختلفی همچون مس و آهن در محیط کشت باکتری‌ها، سطح مس به‌طور پیوسته آلودگی باکتریایی را در طول مدت 2 ساعت به 9/99 درصد کاهش می‌دهد. این ویژگی باعث می‌شود سماور مسی انتخاب مناسبی برای جوشاندن آب و ضدعفونی آن باشد.
  • مس، از مهم‌ترین عناصر مورد نیاز بدن می‌باشد: درمیان تمامی عناصر مورد نیاز بدن، مس علاوه بر این که به تنهایی نقش به سزایی در سلامتی و تندرستی دارد، در جذب آهن مورد نیاز بدن نیز موثر می‌باشد. کمبود یون مس در بدن، موجب بی‌حوصلگی، خستگی مداوم، کم خونی و اشکال در عملکرد دستگاه قلبی و عروقی خواهد شد. یون مس همچنین خاصیت ضد سرطان و ضد افسردگی داشته و موجب تقویت سیستم ایمنی می‌شود. استفاده از سماور مسی برای جوشاندن آب و تهیه چای، مس مورد نیاز بدن را تامین می‌کند. البته لازم به ذکر است نیاز بدن ما به یون مس محدود بوده و به همین دلیل تمام ظروف مسی قلع اندود می‌شوند تا به همان مقدار که نیاز است یون مس در اختیار بدن قرار بگیرد.
  • ظروف مسی، دوست‌دار محیط زیست می‌باشند: فلز مس در مقایسه با فلزاتی همچون آهن و طلا از ضریب هدایت گرمایی بالاتری برخوردار بوده و بعد از نقره دارای بالاترین رسانایی حرارتی می‌باشد. همچنین فلز مس دربرابر خوردگی بسیار مقاوم بوده که دلایل ذکر شده همگی سماور مسی را به انتخابی هوشمندانه برای استفاده طولانی مدت و صرفه جویی در انرژی و کمک به محیط زیست تبدیل می‌کنند.
  • سماور مسی از ماندگاری بالایی برخوردار می‌باشد: به طور کلی ظروف مسی به دلیل مقاومت مس در برابر خوردگی و استحکام بالا از ماندگاری بسیار بالایی برخوردار می‌باشند، برخی فکر می‌کنند به دلیل تغییر رنگ و کدر شدن، ظروف مسی برای استفاده طولانی مدت مناسب نمی‌باشند درحالی که این مشکل به سادگی قابل حل بوده و امروزه با استفاده از محلول‌های پاکسازی، جلای اولیه ظروف مسی تنها در عرض چند ثانیه به آن‌ها باز می‌گردد.
  • سماور مسی، بازتابی از سنت‌های دیرینه ایرانیان می‌باشد: ظروفی که در ما در آشپزخانه، دکوراسیون و یا پذیرایی از میهمانان استفاده می‌کنیم همگی نشان دهنده علایق، ارزش‌ها و اولویت‌های ما بوده و تاثیر بسزایی در میزان رضایت ما از سبک زندگی و حس و حال خانه خود دارند. ظروف مسی آینه‌ای از فرهنگ غنی مردمان خاورمیانه و ایران بوده و بازتابی از مهارت استادکاران ایرانی و هنر مردمان این دیار می‌باشند. قدمت اولین مصنوعات مسی کشف شده در ایران به هزاره پنجم قبل از میلاد مسیح باز می‌گردد. سماور مسی خود، روایتگر تاریخچه ارزشمند ورود چای به ایران و نحوه تهیه آن می‌باشد.

فواید سماور برنجی:

  • کمک به تأمین روی و آهن مورد نیاز بدن: همانطور که اشاره شد برنج، آلیاژی از مس و روی می‌باشد. بدن ما برای حفظ تندرستی و سلامتی خود به هردوی این عناصر نیاز دارد. مس در عملکرد صحیح دستگاه قلبی و عروقی، جلوگیری از ابتلا به سرطان و سلامت پوست نقش بسزایی دارد. روی نیز به کارکرد صحیح سول‌های مغزی کمک می‌کند.
  • سماور برنجی دارای خاصیت آنتی باکتریال است؛ ولی کمتر از همتای مسی خود: خاصیت ضد میکروبی ظروف برنجی، بخاطر مس به کار رفته در آن‌هاست. باید توجه کنیم برنج آلیاژی از مس بوده و خلوص مس در ظروف برنجی بسیار پایین‌تر از ظروف مسی است در نتیجه با اینکه ظروف برنجی نیز دارای خاصیت ضد عفونی کننده می‌باشند ولی قدرت تاثیر گذاری آن‌ها به پای ظروف مسی نمی‌رسد.
  • نگهداری از ظروف برنجی ساده‌تر است: ظروف برنجی با این‌که به دلیل وجود مس، می‌توانند دچار تغییر رنگ شده و کدر شوند ولی این اتفاق بسیار کند بوده و به مقدار خیلی کم در ظروف برنجی رخ می‌دهد که فرایند نگهداری از آن‌ها را ساده‌تر می‌کند. البته ظروف برنجی ویژگی ماندگاری طولانی مدت ظروف مسی را ندارند.

براساس نکات ذکر شده، حال می‌توان به جرئت اذعان داشت که ظروف برنجی با اینکه ظروفی پرکاربرد و محبوب هستند ولی هیچگاه نمی‌توانند جایگزینی برای فواید فراوان و زیبایی اصیل ظروف مسی باشند.

سماور ذغالی مسی بهتره یا برنجی

سماور ذغالی مسی بهتره یا برنجی

چرا سماور مسی انتخاب بهتری در هنگام خرید است؟

ممکن است هنوز کمی درباره تفاوت‌های سماور مسی و برنجی سردرگم باشید، در ادامه سعی می‌کنیم به نتیجه گیری جامعی از مطالب ذکر شده برسیم.

سماور برنجی و یا به طور کلی ظروف برنجی بدون دخالت مستقیم دست ساخته می‌شوند. به همین دلیل از ارزش معنوی چندانی برخوردار نبوده و پس استفاده طولانی مدت ارزش خود را از دست می‌دهند درحالی که ظروف مسی بازتابی از استعداد، مهارت و هنر باشکوه ایرانیان بوده و گذر زمان تنها به ارزش حقیقی آن‌ها میفزاید.

بیشتر فوایدی که ظروف برنجی برای سلامت و تندرستی بدن ما دارند به دلیل وجود مس در آن‌هاست، با توجه به خلوص بالاتر مس در ظروف مسی مسلماً در این زمینه نیز انتخاب هوشمندانه‌تری به شمار می‌روند.

ظروف برنجی، از ماندگاری بالایی برخوردار نیستند، با اینکه سماور برنجی می‌تواند انتخاب مناسبی به عنوان یک ظرف دکوری باشد ولی برای استفاده روزمره برای سال‌های متمادی کاربرد چندانی ندارد. خرید سماور مسی احترام به محیط زیست و انتخابی در جهت بهبود شرایط محیط زندگی ما می‌باشد.

مقایسه انواع سماور ذغالی، سماور ذغالی مسی بهتر است یا برنجی؟

با وجود اینکه در سال‌های اخیر سماورهای گازی و برقی به بازار عرضه شده‌اند، اما همچنان سماورهای ذغالی محبوبیت خود را حفظ کرده و یادآور پیشینه و قدمت فرهنگ تهیه چای در ایران می‌باشند. سماورهای ذغالی گزینه ای محبوب برای دکوراسیون و همچنین برای استفاده روزمره هستند. جالب است بدانید اولین سماورهای ذغالی از جنس مس و برنج بودند.

نکته حائز اهمیت درباره سماورهای ذغالی، این است که در هنگام استفاده از آن‌ها هیچگاه نمی‌توان مدت زمان دقیقی برای تهیه چای تعیین کرد. زیرا جنس سماور و طراحی آن در این فرایند از اهمیت بالایی برخوردار است. سماورهای مسی ذغالی، به دلیل رسانایی حرارتی بالای مس بهترین گزینه برای خرید در میان انواع سماورهای ذغالی هستند.

مزیت استفاده از سماورهای ذغالی نسبت به دیگر سماورهای موجود در بازار، مربوط به خواص ذغال می‌باشد. استفاده از ذغال در فرایند تهیه و دم کردن چای، به بهبود عملکرد مغز و ترمیم آسیب‌های مغزی کمک می‌کند. تمامی این ویژگی‌ها در همراهی با خواص بی‌شمار استفاده از ظروف مسی، مانند خاصیت ضد میکروبی و ضد باکتریایی، جلوگیری از ابتلا به سرطان‌ها و رفع بیماری‌های پوستی و گوارشی موجب می‌شود تا خرید سماور ذغالی مسی، یک سرمایه گذاری بلند مدت به حساب بیاید.

تجربه خرید زیباترین سماورهای مسی از مس و مس.

در مقاله‌ای که دراختیار شما عزیزان قرار گرفت، سعی کردیم مجموعه‌ای از نکات کاربردی درباره سماورهای برنجی و مسی و همچنین تفاوت سماور مسی و برنجی را در اختیار شما قرار دهیم تا بتوانید تجربه‌ای لذت بخش از خرید این ظروف محبوب و ارزشمند کسب کنید. پس از انتخاب کالای مورد نظر، آنچه موجب خواهد شد تا خریدی مطمئن و باکیفیت داشته باشید، دسترسی به تنوع محصولات و دریافت اطلاعات کامل درباره هریک می‌باشد.

مس و مس به عنوان جامع‌ترین ارائه دهنده ظروف مسی خاورمیانه، تنوعی کم‌نظیر از سماورهای مسی را فراهم آورده. هریک از طرح‌ها خود دنیایی از مفاهیم گوناگون و الهام گرفته شده از زیبایی خارق العاده طبیعت پیرامون ما می‌باشند. امکان مقایسه طرح‌ها و قیمت محصولات درکنار تضمین کیفیت و اصالت محصولات، موجب شده تا تجربه خرید ظروف مسی از مس و مس تجربه‌ای تکرار نشدنی و منحصر به فرد باشد.

پرفروش ترین محصولات مس و مس

جدیدترین مقالات مس و مس