چطور میتوانیم باعث جلوگیری از سیاه شدن ظروف مسی شویم؟ ظروف مسی دارای فواید بیشماری بوده و استفاده از آنها حقیقتاً لذت بخش است ولی سیاه شدن ظروف مسی نیز مشکلی شایع درمیان مصرف کنندگان بوده که دردسرهای آن معمولاً به دلیل نداشتن اطلاعات کافی در این زمینه می باشد. در این مقاله روشهای جلوگیری از سیاه شدن ظروف مسی را مرور کرده و سعی میکنیم تمام سؤالات و نگرانیهای شما را در زمینه سیاه شدن و تغییر رنگ ظروف مسی برطرف کنیم. همچنین میتوانید در مقاله های حداگانه به مواردی چون خواص ظروف مسی ، تمیز کردن ظروف مسی پرداخیتم که پیشنهاد میکنم حتما مطالعه کنید.
هرآنچه برای جلوگیری از سیاه شدن ظروف مسی باید بدانید.
تغییر رنگ ظروف مسی به هر حال رخ خواهد داد و مربوط به ویژگیهای طبیعی فلز مس میباشد. با این حال نکاتی نیز وجود دارند تا این فرایند را بسیار کند کرده و یاری دهنده شما در محافظت از ظروف مسی ارزشمند خود باشند.
ظروف مسی باتوجه به کاربرد و نحوه استفاده ممکن است برای مدت زمان طولانی جلای اولیه را حفظ کرده یا در زمانی کوتاه سیاه بشوند. به طور مثال ظروف آشپزخانه یک دسته از ظروف مسی میباشد که در صورت نبود توجه کافی کدر میشوند. در هنگام استفاده از ظروف آشپزخانه مسی بهتر است از حرارت کم و شعله پخش کن استفاده کرد، غذا به راحتی در ظروف مسی میپزد و نیازی به استفاده از حرارتهای بالا نمیباشد.
در هنگام شست و شوی ظروف تنها توجه به چند نکته ساده، شما را از افزایش طول مدت مورد نیاز برای تغییر رنگ ظروف مسی حیرت زده خواهد کرد. پس نکاتی که در ادامه برای شستشو یظروف مسی گفته میشود باعث جلوگیری از سیاه شدن ظروف مسی شما در مدت کوتاه خواهد شد.
- برای شست و شوی ظروف مسی استفاده از ماشین ظرفشویی توصیه نمیشود. ظروف برای مدت طولانی در معرض رطوبت و شویندههای قوی میباشند که موجب آسیب رسیدن به آنها خواهد شد.
- در هنگام شست شو، میتوان پودر شست و شوی دستی را جایگزین شویندههای صنعتی و مضر کرد.
- پس از آبکشی نیز باید ظروف مسی را سریعا با حولهای نرم خشک کرد تا قطرات آب بر روی سطح ظروف باقی نمانند. صابونهایی که خاصیت اسیدی و بازی قوی داشته باشند با اینکه از قدرت تمیز کنندگی بالاتری برخوردار هستند ولی موجب کدر شدن ظروف مسی میشوند.
در ظروف مسی، هرگاه در حضور اکسیژن، مس با آن ترکیب شود تغییر رنگ رخ میدهد و به اصطلاح مس زنگ میزند. تغییر رنگ ظروف مسی دارای مراحلی میباشد که در ابتدا ظروف مسی تنها کمی کدر شده و سپس لکههای سیاه رنگ پراکندهای بر روی آنها مشاهده میشود. در مراحل بعدی ممکن است ظروف مسی کاملا به سیاه یا سبز تغییر رنگ بدهند.
قرار گیری در معرض حرارت بالا، رطوبت و مواد با خاصیت اسیدی یا بازی قوی فرایند اکسایش و تغییر رنگ ظروف مسی را سرعت میبخشند. با اینکه کدر شدن رنگ ظروف و یا حتی سیاه شدن ظروف مسی تأثیری در کیفیت و کاربرد آنها ندارند ولی ظاهر زیبا و رنگ چشم نواز و گرم ظروف مسی را تحت تأثیر خود قرار داده که خوشایند نیست.
آیا میتوان ظروف مسی را دقیقا مثل روز اول براق و تمیز کرد؟
خبر خوب ما برای شما عزیزان این است که جلای اولیه ظروف مسی به راحتی به آنها بازمیگردد. اگر با رعایت تمامی نکات ذکر شده در اثر استفاده بلند مدت ظروف مسی جلای خود را از دست داده و دچار تغییر رنگ شدند، روشهای متعددی همچون محلولهای خانگی و محلولهای پاک کننده به راحتی در دسترس بوده در سریعترین زمان ممکن مشکل سیاه شدن ظروف مسی را برطرف میکنند.
روشهای خانگی براق کردن ظروف مسی همچون: ترکیب سرکه یا آبلیمو با نمک، استفاده از سس گوجه فرنگی یا رب، خاکستر ذغال و دیگر روشهای کمتر متداول با اینکه تأثیر گذار میباشند ولی تهیه آنها زمان بر بوده و ممکن است عملکرد کندی نیز داشته باشند. حتی شاید برای تمیز کردن سطح محدودی که دچار تغییر رنگ شده است نیاز باشد از تمامی روشها و چند مرتبه کمک گرفت. محلول پاکسازی NAZARIANshine امکان پاکسازی ظروف مسی با صرفه جویی قابل توجهی در زمان، انرژی و هزینه را فراهم میآورد. استفاده از آن نیز بسیار ساده بود و کافی است پس از آغشته کردن سطح خارجی ظروف به محلول، با حولهای نرم باقی مانده آن را تمیز کنید.
ظروف مسی، یادگار ارزشمند نیاکان ما
تاریخچه استفاده از ظروف مسی در ایران و دیگر کشورهای منطقه خاورمیانه به گذشتههای دور و سنتهای دیرینه نیاکانمان در طبخ غذا، پذیرایی و آیینهای دیگر بازمیگردد. پس از گذشت سالها از شناخت مس و بکار گیری آن در ساخت ظروف، لوازم صنعتی و دکوراتیو، امروزه شهرت و محبوبیت ظروف مسی بیش از پیش بوده و همچنان رو به افزایش میباشد.
خلاقیت هنرمندان ایرانی در کنار مهارت استادکاران موجب شده است، ظروف مسی از تنوعی کم نظیر در طرح و کاربرد برخوردار و پاسخگوی نیاز افراد گوناگون با هر سلیقهای میباشند. زیبایی ظاهری ظروف مسی، چه با سادگی و اصالت هنر چکش کاری ثبت شده باشد و چه با شکوه فیروزه کوبی، خاتم کاری یا مینا کاری، ویژگی جدا نشدنی از آنها خواهد بود.
هر یک از ظروف مسی دارای کاربردهای فراوان و منحصر بفردی هستند و نمیتوان آنها را محدود به تنها یک دسته بندی دانست ولی برای بهره مندی از تجربهای لذت بخشتر در هنگام خرید و مصرف، امروزه ظروف مسی در دسته بندیهای ظروف مسی آشپزخانه، دکوری و پذیرایی عرضه میشوند. ظروف مسی همچنین بازتابی از فرهنگ و تاریخ ایران برای علاقه مندان در سراسر جهان میباشند و صادرات ظروف مسی امروزه نقش بسزایی در شناخت دیگر مردمان از مهارت و استعداد هنرمندان ایرانی دارد.
چرا ظروف مسی هیچگاه فراموش نخواهند شد؟
خلاصهای از نکات قابل توجه درباره ظروف مسی:
1- افزایش کیفیت و ارزش مواد غذایی:
ظروف مسی ابتدا بیشتر در آشپزخانه و در طبخ غذا کاربرد داشتند. آنچه موجب محبوبیت ظروف مسی برای پخت غذا شده بود، رسانایی حرارتی بالای مس بود که باعث میشد غذاهای مختلف و به ویژه غذاهای سنتی ایرانی مثل انواع خورشتها، آش و برنج در مدت زمان کوتاهتری کاملا جا بیفتند و عطر دلنشین خود را نیز حفظ کنند. ظروف مسی برای آشپزان امکان پخت غذا با حرارت بسیار کم را فراهم میآورند که این امر موجب حفظ مواد مغذی شده و ارزش غذایی را افزایش میدهد.
2- حفظ سلامتی و تندرستی:
این ویژگی نتیجه تحقیقات علاقه مندان در سالهای اخیر میباشد. با اینکه برخی مدعی بودند استفاده از ظروف مسی برای آشپزی و سرو غذا و یا لیوان مسی برای آب خوردن میتواند مضر و سرطانزا باشد، تحقیقات نشان داد نه تنها این موضوع صحت ندارد بلکه ظروف مسی برای سلامتی و تندرستی بسیار مفید میباشند. مس یکی از عناصر مورد نیاز بدن در فرایند جذب آهن و خونسازی میباشد. کمبود مس موجب کم خونی، بی حوصلگی، پوکی استخوان و مشکلات قلبی عروقی خواهد شد ولی استفاده از ظروف مسی نیاز بدن ما به این عنصر پراهمیت را تأمین کرده و جایی برای نگرانی باقی نمیگذارد. از این رو است که پزشکان و متخصصین طب سنتی امروزه استفاده از ظروف مسی برای آب خوردن و غذا پختن را پیشنهاد میدهند.
- در هنگام استفاده از ظروف مسی ممکن است واکنشهای ناخواستهای نیز بین مس و مواد غذایی و خوراکی رخ بدهد که برای جلوگیری از آن سطح داخلی ظروف مسی با لایهای از فلز قلع پوشیده شده و امکان رخ دادن هر تجربه ناخوشایند و ناخواستهای را به کلی از بین میبرد. کیفیت ظروف مسی به مقدار زیادی به همین پوشش قلعی بستگی دارد و یکی از نکاتی در هنگام خرید ظروف مسی باید به آن دقت بفرمایید، سالم و بدون خراشیدگی بودن سطح داخلی ظروف میباشد.
3- ماندگاری بالا:
ماندگاری بالای ظروف مسی، ویژگی منحصر به فردی بوده که آنها را به گزینهای مناسب برای خریدی به صرفه و تجربهای ارزشمند در مراقبت از محیط زیست تبدیل کرده است. ظروف مسی دارای قابلیت بازیافت نیز میباشند.
4- خاصیت اکسیداسیون:
تغییر رنگ ظروف مسی نیز پدید آورنده سوالات متعددی در ذهن مصرف کنندگان میباشد. مس دارای خاصیت اکسیداسیون بوده و پس از استفاده طولانی مدت لکههای سیاه یا سبزی روی ظروف مسی پدید میآیند. ظاهر آنها نیز به صورت کلی کدر میشود که رعایت نکاتی در جلوگیری از سیاه شدن ظروف مسی تأثیر بسزایی داشته و لازم به ذکر است تغییر رنگ مشکلی قابل حل بوده و جای هیچ گونه نگرانی نمیباشد.
تهیه محلول پاکسازی NAZARIANshine، روشی مقرون به صرفه و آسان.
محلول پاکسازی NAZARIANshine انتخابی به صرفه و مناسب برای حفظ ظاهر زیبا و باشکوه ظروف مسی و روشی مؤثر برای صرفه جویی در زمان ارزشمند شما عزیزان میباشد. این محلول در راستای خدمات رسانی هرچه جامعتر تولید شده و به سادگی از طریق وبسایت مس و مس قابل تهیه میباشد. نکات ذکر شده برای جلوگیری از سیاه شدن ظروف مسی در کنار معجزه جلا دهندگی محلول پاک کننده NAZARIANshine میتوانند به شما در نگهداری و حفظ ظروف مسی خود به عنوان بازتابی از ارزشها و فرهنگ ایرانی کمک نمایند و خرید ظروف مسی از مس و مس را به تجربه سرمایه گذاری بلند مدت تبدیل کنند.
ما در این مقاله سعی کردیم روش های جلوگیری از سیاه شدن ظروف مسی را به همراه برخی از نکات مهم در خصوص ظروف مسی به شما بگوییم، اگر شما هم تجربه یا نکته ای در این خصوص دارید حتما در دیدگاه برای ما بنویسید.