خانه/راهنمای استفاده ظروف مسی/پخت غذا در ظروف مسی ؛ مزایا و معایب آشپزی در ظروف مسی
توسط در ۳۱ام تیر, ۱۴۰۲ منتشر شدبدون دیدگاه
پخت غذا در ظروف مسی ؛ مزایا و معایب آشپزی در ظروف مسی

آیا پخت غذا در ظروف مسی درست هست یا خیر؟ ظروف مسی مدت‌هاست که از محبوب‌ترین ظروف مورد استفاده در آشپزخانه ایرانی برای طبخ غذا هستند و همواره جایگاه خود را در میان دیگر ظروف از قبیل ظروف استیل، چدن و تفلون حفظ کرده‌اند. این ظروف یادگار نیاکان ما بوده و روایتگر شیوه‌‌‌های سنتی پخت غذا در ایران می‌باشند. آشپزی در ظروف مسی باتوجه به اینکه نیاز به حرارت بالا در پخت غذا را به کلی حذف می‌کند، موجب حفظ عطر مواد اولیه شده و طعم غذا را نیز بهبود می‌بخشد. به دست آوردن این نتیجه لذت بخش موجب شده ظروف مسی همواره محبوب و پرکاربرد باشند و طبخ غذا در ظر‌وف مسی در کنار فواید و مزایای بیشمار خود، موجب تجربه متفاوتی از آشپزی نیز بشود. ظروف مسی علاوه بر تاثیری که در طعم و عطر غذا دارند همچنین به دلیل رنگ گرم و ظاهر زیبای خود که نتیجه کار ماهرترین استادکاران در فرایند‌های تولید و پساتولید می‌باشد، محیط آشپزخانه شما را به محیطی گرم و صمیمی تبدیل کرده و کیفیت مدت زمان صرف شده در آشپزخانه را برای شما دوچندان خواهند کرد.

پخت غذا در ظروف مسی

یک پاسخ کلی باید به این سوال که آیا آشپزی در ظروف مسی درست هست یا خیر به شما خواهیم داد و سعی میکنم معایب و مزایای پخت غذا در ظروف مسی را در ادامه بررسی کنیم، طبق اعلام سازمان غذا و داروی آمریکا که با نام FDA شناخته میشه ، شما برای تمامی غذاها میتوانید از این ظروف استفاده کنید مگر اینکه غذای شما ماهیت اسیدی داشته باشد، این هم به این علت است که این مواد غذایی خیلی سریع لایه داخلی ظرف را از بین خواهند برد و همین مورد باعث ورود بیش از حد مس به غذا شده و باعث به وجود آمدن اختلال جذب کلسیم و آهن در بدن شما خواهد شد. اگر شما به این موضوع توجه داشته باشید به راحتی میتوانید غذاهای خود را در این ظروف طبخ کنید.

مزایای پخت غذا در ظروف مسی

مزایای پخت غذا در ظروف مسی

 

 

مزایای پخت غذا در ظروف مسی

آشپزی در ظروف مسی تجربه‌ای کاملاً متفاوت و به یاد ماندنی است. این موضوع باعث شده ظروف مسی انتخاب همیشگی آشپزان برای پخت انواع مختلفی از غذاهای ایرانی و فرنگی باشند. محبوبیت ظروف مسی عمدتاً به دلیل نکاتی که در ادامه ذکر خواهند شد می‌باشد.

مس یکی از عناصر مورد نیاز بدن، هرچند به‌صورت محدود، می‌باشد. کمبود مس در بدن می‌تواند موجب پوکی استخوان، مشکلات پوستی، کم خونی و به دنبال آن افسردگی، بی‌حالی و خستگی مزمن باشد. پخت غذا در ظروف مسی مشکل کمبود یون مس در بدن را حل کرده و موجب بهبود سلامت پوست و مو، پیشگیری از کم خونی، تقویت سیستم ایمنی و تضمین سلامت قلب خواهد شد. لازم به ذکر است مقادیر بالای مس برای بدن مفید نبوده و سرطان‌زا می‌باشد، به همین دلیل سطح داخلی ظروف مسی را با لایه‌ای از قلع می‌پوشانند تا تنها به همان میزان که نیاز است، عنصر مس به بدن وارد شود.

صرفه جویی در وقت و انرژی یکی از مهم‌ترین فواید آشپزی در ظروف مسی است، مس یکی از فلزات با رسانایی حرارتی بالا بوده و به صورت یکنواخت گرما را در سطح خود توزیع می‌کند. استفاده از ظروف مسی برای پخت غذا، امکان استفاده از حرارت کم بدون اینکه نیاز به صرف مدت زمان بیشتری باشد را برای شما فراهم خواهد کرد. این موضوع آشپزی را برای شما به تجربه‌ای متفاوت از پیش تبدیل کرده و کمک می‌کند انتخاب هوشمندانه‌تری برای ظروف مورد استفاده خود در آشپزخانه داشته باشید. حتما برای خرید ظروف آشپرخانه مسی شامل قابلمه و ماهیتابه مسی، کفگیر و ملاقه مسی و… به فروشگله مس و مس مراجعه کنید.

ظروف مسی به دلیل توانایی خود برای توزیع یکنواخت حرارت، عطر و طعم طبیعی مواد غذایی را حفظ کرده و موجب افزایش رضایت شما از نتیجه کار خود خواهند شد. استفاده از ظروف مسی برای پخت انواع خورشت‌ها باعث می‌شود آن‌ها بهتر جا بیفتند. ظروف مسی همچنین برای تهیه سرخ کردنی‌‌ها نیز بسیار محبوب‌اند. سرخ کردن مواد غذایی در ظروف مسی نیاز به روغن کمتری دارد و به غذای شما بافتی ترد و طعمی لذیذ و دلنشین می‌بخشد.

رسانایی حرارتی بالای ظروف مسی به آن‌ها خاصیت ضد میکروبی و انتی باکتریال می‌دهد. توجه به این نکته باعث می‌شود بتوانید با استفاده از ظروف مسی، غذاهای مورد علاقه خود را به بهترین نحو آماده کرده و درکنار لذت بردن از عطر و طعم دلنشین آن‌ها، از کیفیت و سلامت غذای خود اطمینان حاصل کنید.

راهنمای آشپزی در ظروف مسی

پخت غذا در ظروف مسی به خودی خود تجربه‌ای لذت بخش را برای شما فراهم خواهد آورد ولی رعایت نکاتی نیز لازم است تا بتوان از ظروف مسی برای مدت طولانی و به درستی استفاده کرد.

در هنگام خرید ظروف مسی، دقت کنید سطح داخلی حتما قلع اندود شده و خراشیدگی نداشته باشد. این سطح به هیچ وجه نباید آسیب دیده یا از بین برود. پس درهنگام پخت غذا نیز به جای قاشق فلزی، از قاشق چوبی و پلاستیکی کمک بگیرید. در حین شست و شو از سیم ظرفشویی استفاده نکنید تا پوشش قلع سالم مانده و بتوانید از تجربه اشپزی در ظروف مسی بیشترین لذت را ببرید.

به علت رسانایی بالای فلز مس، ظروف مسی در حین آشپزی بسیار داغ می‌شوند. حرارت بالا می‌تواند به سطح بیرونی ظروف آسیب زده و فرایند اکسایش و تغییر رنگ آن را سرعت ببخشد. لذا در هنگام آشپزی از حرارت ملایم تا متوسط و در صورت امکان از شعله پخش کن استفاده کنید. ظروف مسی‌‌ که برای آشپزی مورد استفاده قرار می­گیرند را هیچگاه خالی و بدون آب و روغن روی حرارت قرار ندهید.

پس از طبخ غذا و در هنگام شست و شو از ماشین ظرفشویی استفاده نکنید. این ظروف باید با استفاده از صابون‌های ملایم و یا پودر دستی شسته شوند. با استفاده از اسکاچ نرم ظرف را بشویید و سپس به جای قرار دادن آن در آبگیر با حوله ای نرم آن را خشک کنید تا از زنگ زدن ظروف مسی خود جلوگیری کرده و طول عمر آن‌ها را افزایش دهید.

آشپزی در ظروف مسی

آشپزی در ظروف مسی

بهترین غذاها برای پخت در ظروف مسی

ظروف مسی برای تهیه انواع مختلفی از غذا، سس‌ها و حتی کیک‌ها استفاده می‌شوند ولی تأثیر آن‌ها در طعم و عطر غذاهای سنتی ایرانی مانند آش و انواع خورشت‌ها قابل چشم پوشی نیست. توانایی ظروف مسی در انتقال سریع و یکنواخت حرارت باعث می‌شود خورشت‌ها به خوبی جا بیفتند و عطر خود را حفظ کنند. استفاده از قابلمه مسی برای پخت برنج موجب بهبود طعم آن می‌شود.

ماهیتابه مسی در مقایسه با ظروف دیگر استیل یا تفلون، بهترین انتخاب برای سرخ کردن مواد غذایی مانند سیب زمینی است، حرارت به خوبی در ظروف مسی توزیع شده و با کمترین میزان روغن و افزودنی‌های دیگر، سرخ کردنی‌ها کیفیت و طعم خود را حفظ کرده و بافتی تردتر به خود می‌گیرند. پختن برخی سبزیجات با رنگ روشن مانند هویج باعث می‌شود، کیفیت و مواد مغذی آن‌ها حفظ شود و طعم بهتری نیز به خود بگیرند.

غذاهای نامناسب برای طبخ در ظروف مسی

اگر قصد پخت غذا در ظروف مسی را داریم باید این را بدانید که چه غذاهایی را نباید در این مدل ظروف طبخ کرد، ظروف مسی به علت دارا بودن خاصیت اکسیداسیون ممکن است با برخی مواد غذایی که خاصیت اسیدی یا بازی قوی دارند واکنش داده و کیفیت غذا یا تأثیر مواد مغذی آن‌ها را کاهش دهند. پوشش قلعی در سطح داخلی ظروف مسی تا حدود زیادی از این موضوع جلوگیری خواهد کرد ولی بهتر است برای تجربه بهتر و فراهم آوردن امکان استفاده طولانی مدت از ظروف مسی، از پختن غذاهایی که در مواد اولیه خود، مواد اسیدی مانند سرکه یا آبغوره دارند در ظروف مسی خودداری کرد. غذاهای دریایی مثل انواع ماهی‌ها نیز بهتر است در ظروف مسی طبخ نشوند. در بافت گوشت ماهی فلزات مفیدی برای بدن وجود دارد که این فلزات می‌توانند با مس واکنش داده و تأثیر خود را از دست بدهند.

طبخ غذا در ظروف مسی

طبخ غذا در ظروف مسی

کیفیت ظروف مسی و فرایند تولید آن‌ها اهمیت بسزایی در هنگام آشپزی با ظروف مسی دارد. سطح داخلی ظروف مسی باید به خوبی قلع اندود شده باشد تا مس با مواد غذایی واکنش نداده و کیفیت آن‌ها را کاهش ندهد. ظاهر ظروف مسی نیز باید بتواند به زیبایی آشپزخانه شما بیفزاید. مس و مس ارائه دهنده باکیفیت‌ترین ظروف پخت و پز و در متنوع‌ترین طرح‌ها و ابعاد است تا شما مشتریان گرامی بتوانید در موقعیت‌های روزمره یا میهمانی‌ها، زمان خود را به لذت بخش‌ترین نحو، صرف آشپزی با ظروف مسی نمایید و تجربه‌ای به یاد ماندنی از عطر و طعم را به ثبت برسانید.

در این مقاله سعی کردیم که تمام نکات و مواردی که باید هنگام پخت غذا در ظروف مسی بدانید را به شما بگوییم، اگر نظر یا تجربه ای در این خصوص دارید حتما در بخش دیدگاه مطرح کنید تا سایر کسانی که این مقاله را مطالعه میکنند از نظرات شما استفاده کنند.

پرفروش ترین محصولات مس و مس

جدیدترین مقالات مس و مس