خانه/راهنمای استفاده ظروف مسی/چه غذاهایی را نباید در ظروف مسی پخت + غذاهای مناسب
توسط در ۱ام مرداد, ۱۴۰۲ منتشر شدبدون دیدگاه
چه غذاهایی را نباید در ظروف مسی پخت + غذاهای مناسب

شاید زمان آشپزی این سوال که چه غذاهایی را نباید در ظروف مسی پخت برای شما هم پیش آمده باشه که در این مقاله از سایت مس و مس به آن خواهیم پرداخت، در سال‌های اخیر ظروف آشپزخانه برای فراهم نمودن شرایط مناسب و تجربه‌ای‌ لذت بخش در هنگام آشپزی بارها دچار تغییر و تحول شده و ظروف استیل، چدن و تفلون در طرح‌های بیشماری تولید شده‌اند تا پاسخگوی نیاز تمامی افراد با هر سلیقه‌ و نیازی باشند. با این حال ظروف مسی، با حفظ ظاهر سنتی و چشم نواز خود، مدت‌هاست جزو محبوب‌ترین ظروف در آشپزخانه‌ها هستند. ‌پخت غذا در ظروف مسی در فرهنگ ما قدمتی دیرینه داشته و تجربه‌ای آشنا برای آشپزان ایرانی است.

تأمین مس مورد نیاز بدن و به دنبال آن کمک به حفظ تندرستی، ماندگاری بالا و ظاهر بااصالت و زیبا تنها چند دلیل برای محبوبیت ظروف مسی هستند. هنگام آشپزی با ظروف مسی، توانایی ظروف مسی در توزیع یکنواخت حرارت درکنار رسانایی بالای فلز مس موجب خلق مزه‌هایی متفاوت و به یاد ماندنی خواهد شد. ظاهر ظروف مسی نیز از توجه استادکاران دور نمانده و خلاقیت و نوآوری طراحان امروزی در کنار تلاش برای حفظ اصالت نهفته در ظاهر ساده ظروف مسی، جلوه‌ای نو به آشپزخانه ایرانی خواهد بخشید. ظروف مسی برای پخت انواع غذاهای ایرانی و غیرایرانی بکار می‌روند و مکمل استعداد بی همتای آشپزان ایرانی می‌باشند.

چه غذاهایی را نباید در ظروف مسی پخت

چه غذاهایی را نباید در ظروف مسی پخت

راهنمای آشپزی در ظروف مسی

پخت غذا در  ظروف مسی بسیار آسان و لذت بخش بوده و تنها با رعایت چند نکته جزئی می‌توان آشپزی در ظروف مسی را به یک عادت روزمره و لذت بخش تبدیل کرد.

قبل از شروع آشپزی و در هنگام خرید باید دقت کرد که سطح داخلی ظروف مسی قلع اندود شده تا مواد غذایی در تماس مستقیم با مس قرار نگیرند، بهتر است هرچند وقت یکبار نیز سطح داخلی ظروف مسی را از نظر خراشیدگی بررسی کنید. استفاده از قاشق چوبی یا پلاستیکی بجای قاشق‌های فلزی و شست و شو با اسکاچ نرم، به سلامت پوشش قلعی و ماندگاری طولانی مدت ظروف مسی می‌انجامد.

علاوه بر سلامت سطح داخلی، جلا و رنگ سطح خارجی ظروف مسی نیز نیاز به محافظت دارد. ظروف مسی رسانای خوبی برای حرارت هستند و درهنگام آشپزی با ظروف مسی نیاز به حرارت بالا نیست و عدم توجه به این نکته موجب تسریع فرایند اکسایش مس، تغییر رنگ و از دست رفتن جلای ظروف مسی خواهد شد. در هنگام پخت غذا در ظروف مسی از حرارت پایین و شعله پخش کن استفاده کنید تا علاوه بر افزایش طول عمر ظروف مسی بتوانید از طعم دلنشین‌تر غذا لذت ببرید.

در هنگام شست و شوی ظروف مسی برای حفظ کیفیت ظروف مسی و در نتیجه کیفیت آشپزی، پیشنهاد می‌شود از ماشین ظرفشویی استفاده نکنید و یک صابون ملایم یا پودر دستی را جایگزین شوینده‌های صنعتی کنید. پس از شست و شو ظروف مسی را با حوله‌ای نرم خشک کنید زیرا رطوبت از عوامل تغییر رنگ سطح خارجی ظروف مسی می‌باشد.

اگر میخواهید ظروف مسی آشپرخانه را از برند معتبر و با کیفتی خریداری کنید مس و مس این موضوع را برای شما تضمین میکند.

لیست غذاهایی را نباید در ظروف مسی پخت

لیست غذاهایی را نباید در ظروف مسی پخت

چه غذاهایی را نباید در ظروف مسی پخت؟

ظروف مسی برای پخت انواع متنوعی از غذاها به کار برده می‌شوند که این موضوع امکان خلق طعم‌های گوناگون و متنوعی را برای آشپزان فراهم می‌آورد. با این حال تعداد کمی از مواد غذایی نیز هستند که بهتر است از ظروف مسی برای پخت آن‌ها استفاده نشود که در ادامه به این مواد غذایی اشاره خواهد شد. این مواد اغلب خاصیت اسیدی داشته و با فلز مس واکنش می‌دهند. واکنش مواد غذایی با مس موجب تغییر رنگ غذا، تغییر در طعم و عطر آن خواهد شد. لازم به ذکر است امروزه به دلیل پوشش لایه داخلی ظروف مسی با قلع، احتمال واکنش مس با مواد غذایی بسیار پایین می‌باشد.

سرکه یکی از مواد با خاصیت اسیدی می‌باشد که بعضی افراد درهنگام طبخ غذاهای مختلفی همچون خوراک مرغ از آن استفاده می‌کنند. در هنگام استفاده از سرکه به عنوان یکی از مواد اولیه بهتر است از ظروف مسی برای پخت استفاده نشود.

مواد غذایی لبنی مانند شیر و ماست دارای املاح معدنی هستند. املاح معدنی می‌توانند با مس واکنش داده و مضر باشند. البته برای انجام واکنش میان املاح معدنی شیر و مس به مدت زمان طولانی نیاز است و استفاده از ظروف مسی برای پخت این مواد بلامانع است ولی پیشنهاد می‌شود برای نگهداری ماست و دیگر مواد لبنی برای طولانی مدت ظروف دیگری را جایگزین ظروف مسی کنید، اگر متوجه تغییر رنگ مواد لبنی و بوی نامطلوب شدید از آن‌ها استفاده نکنید.

سس گوجه فرنگی ماده‌ای دیگر با خاصیت اسیدی می‌باشد. سس گوجه فرنگی به راحتی با مس واکنش می‌دهد و به همین دلیل یکی از بهترین جلا دهنده‌ها برای سطح خارجی ظروف مسی محسوب می‌شود. ولی بهتر است در هنگام طبخ غذا در ظروف مسی این ماده را بکار نبرید.

سایر غذاها

اگر تیتر وار بخواهیم برخی از مواد غذایی که نمیتوان در ظروف مسی پخت را بیان کنیم به موارد زیر خواهیم رسید

  1. گوجه فرنگی (بخاطر اسیدی بودن)
  2. سبزی های تیره مانند اسفناج
  3. بیشتر غذاهای دریای (بخاطر کاهش ارزش غذایی)
  4. غذاهای ترش
  5. شیر

پخت برخی مواد غذایی در ظروف مسی به خودی خود مشکلی را ایجاد نمی‌کند. این مواد با مس واکنش نداده و تغییر طعم و یا رنگی نیز مشاهده نمی‌شود بلکه این مواد برای طبخ کامل خود به حرارت بالایی نیاز دارند و حرارت زیاد موجب کاهش ماندگاری و کیفیت ظروف مسی در دراز مدت خواهد شد. به طور مثال استفاده از ماهیتابه مسی برای تهیه غذاهایی مانند استیک گوشت که به صورت کامل و در اثر حرارت بالا پخته می‌شوند، موجب آسیب به سطح داخلی و کدر شدن سطح خارجی خواهد شد.

غذاها که نباید در ظروف مسی پخت

غذاها که نباید در ظروف مسی پخت

مناسب‌ترین غذاها برای پخت در ظروف مسی

توانایی ظروف مسی در توزیع یکنواخت حرارت و رسانایی گرمایی بالای فلز مس، ظروف مسی را تبدیل به مناسب‌ترین گزینه برای طبخ غذاهایی کرده است که نیاز به مدت زمان طولانی‌تری برای پخت کامل دارند.

غذاهای سنتی ایرانی مانند انواع خورشت‌ها و آش‌ها باید فرصت کافی را داشته باشند تا به بهترین نحو آماده بشوند. ظروف مسی این قابلیت را ایجاد می‌کنند تا در اثر توزیع یکنواخت حرارت، با استفاده از انرژی و حرارت کمتر و در مدت زمان کوتاه‌تر غذاهای ایرانی به خوبی جا بیفتند و طعمی دلنشین و عطری فراموش نشدنی از خود برجای بگذارند.

مواد پروتئینی مانند ماهی‌ها و دیگر انواع گوشت که از بافت نسبتاً نرمی برخوردار هستند بهتر است در اثر حرارت ملایم و یکنواخت آماده شوند. استفاده از ظروف مسی برای پخت این مواد غذایی علاوه بر اینکه طعم آن‌ها را بهبود می‌بخشد موجب حفظ مواد ارزشمند و مغذی آن‌ها نیز خواهد شد.

ظروف مسی برای پخت انواع کیک و شیرینی نیز بکار می‌روند. بافت کیک زمانی بهترین حالت را به خود می‌گیرد که در معرض حرارت یکنواخت قرار گرفته باشد. ظروف مسی علاوه بر اینکه عطر مواد اولیه را حفظ می‌کنند موجب می‌شوند سطح بیرونی کیک و شیرینی حالتی ترد و سطح داخلی آن‌ها بافتی اسفنجی و نرم به خود بگیرد.

از محبوب‌ترین ظروف مسی، ماهیتابه‌های مسی هستند که برای تهیه انواع سرخ کردنی‌ها بکار می‌روند. سرخ کردن مواد غذایی مانند سیب زمینی در ظروف مسی، نیاز به روغن و دیگر افزودنی‌ها را کاهش داده و موجب می‌شود مواد غذایی بافتی بسیار ترد پیدا کرده و همزمان کیفیت و مواد مفید خود را نیز حفظ کنند.

آشپزی در ظروف مسی هنگامی تبدیل به یک تجربه خوشایند خواهد شد که ظروف مسی با نهایت دقت و در بالاترین سطح کیفیت تولید شده باشند. سطح داخلی ظروف مسی باید به خوبی قلع اندود شده باشد تا مس با مواد غذایی واکنش نداده و موجب تغییر رنگ، طعم و عطر آن‌ها نشود. ظاهر ظروف مسی نیز باید بتواند به زیبایی آشپزخانه شما بیفزاید. مس و مس ارائه دهنده باکیفیت‌ترین ظروف پخت و پز و در متنوع‌ترین طرح‌ها و ابعاد است تا شما بتوانید در موقعیت‌های روزمره یا میهمانی‌ها، زمان خود را به لذت بخش‌ترین نحو صرف آشپزی با ظروف مسی بفرمایید و تجربه‌ای به یاد ماندنی از عطر و طعم را به ثبت برسانید.

پرفروش ترین محصولات مس و مس

جدیدترین مقالات مس و مس